2010-07-09 Uniscrap A/S

Post date: Oct 9, 2015 2:35:55 AM

Flere beboere har forespurgt omkring forholdene vedr. Uniscrap, herunder specielt spørgsmål omkring støj og ligeledes spørgsmål om, hvor længe jernpladsen forbliver på området.

I den anledning har jeg d.d. aflagt besøg hos Københavns Kommune, Miljøkontrollen.

Det oplyses herfra, at kommunen ikke har myndighed til at forlange virksomheden lukket eller flyttet. Kommunens myndighed rækker alene til at føre tilsyn med miljøet omkring virksomhedens drift.

Opsigelse kan alene fortages af grundejer.

Uniscrap er dog meget positiv overfor en flytning, idet nuværende placering er både bekostelig og uhensigtsmæssig, hvad angår de miljømæssige forhold og også transportveje. Firmaet har erhvervet en grund på Prøvestenen, men denne er anlagt på opfyld og kan først ibrugtages, når fyldet har sat sig. Hvem der afgør, hvornår den forventede sætning af fyldet og undergrunden gør arealet brugbart, er uvist.

Miljøkontrollen er meget opmærksom på Uninscrap og er jævnligt i dialog med driftsledelsen. Hvis beboere føler sig generet af aktiviteten på jernpladsen, ser man meget gerne at der rettes henvendelse direkte til Miljøkontrollens afdeling for virksomheder.

    • Eva Sørensen, sekretær tlf.: 3366 5911

    • Mette Koch, sagsbehandler tlf.: 3366 5880

Det er således uden realitet når ejendomsmæglerne ved salget af lejlighederne på Havneholmen udtaler, måske lover, at Kommunen har givet dispentation og at denne udløber 2010.

Poul Skovgaard, nr. 42, 2.tv.

Seneste Ugers Støjgener

Følgende er en besvarelse fra André Koefoed (Teknik- og Miljøforvaltningen) til formanden for E/F Havneholmen (“de hvide bygninger”)

Vi har rettet en henvendelse til Uniscrap vedrørende flere klager over særligt generende støj fra virksomheden igennem de sidste uger. Virksomhedens forklaring på støjgenerne var, at de har foretaget klipning af jernbanesveller, hvilket de har fået besked på at stoppe øjeblikkeligt. Det skulle være sket og vi håber dermed, at støjgenerne er aftaget.

Som jeg nævnte for dig i telefonen, har vi lige modtaget den støjrapport, der skal beskrive hvilken effekt der vil være af de forskellige støjreducerende tiltag Uniscrap overvejer. Jeg holder møde med min kollega, Mette Koch, i næste uge, hvor vi vil nærlæse støjrapporten og vurdere om de foreslåede tiltag er tilstrækkelige.

Hvis I oplever flere specifikke støjgener hidrørende fra Uniscrap må du meget gerne melde tilbage om aktivitet (hvis det er muligt) og tidspunkt, så vi kan inddrage det når vi skal eliminere de mest støjende aktiviteter på området.