2019-11-11 Bestyrelsesmøde

Post date: Nov 27, 2019 10:24:21 AM

Dagsorden

    1. Referent.

    2. Havneholmen Båd- og Brolaug, foreningens fremtidige struktur:

        • Hvis nedlæggelse, HBB ekstraordinær generalforsamling.

        • Fremtidig administration, WA.

        • Fremtidige politikker for leje af bådplads, forsikring, æstetiske krav til både, prisdifferentiering.

        • Reparation af tværbjælker på spunsen hvor forankringen ikke holder.

    3. Renovering af flisebelægning:

        • Mail til Skanska (Allan).

        • Finansiering.

        • Hvornår renovering.

    4. Forsikringer:

        • P.t. har vi: Erhvervsansvar – ting-/personskade Alm. Brand/Willis, i 2019, kr.1785,-

        • Bygningsforsikring, opsagt af Alm. Brand pr. 1. juni 2019. Behov?

        • Bestyrelsesansvar?

    5. Affaldscontainere i p-kælder:

        • Dialog med Skanska (Allan).

    6. Vintertjeneste Grøn Vækst:

        • Pris, betingelser enslydende med sidste år.

    7. Eventuelt.

    8. Næste møde – tid og sted.

Til stede

    • EF I: Formand, Karen Gerholt, Allan Odgaard, Peter Mikkelsen og suppleant Phillip Hasselqvist .

    • EF II: John Lindskog og Jens Rise Rasmussen.

    • EF III + IV: Mads Bording.

    • Derudover deltog Heidi Linette Friis og Louise Larsen fra WA ApS.

Referat

    1. Referent

      1. Louise Larsen fra WA ApS blev valgt som referent.

    2. Havneholmen Båd- og Brolaug, foreningens fremtidige struktur

      1. John Svensson fra bådlavet præsenterede forslaget om at opløse bådlauget, og grundejerforeningen derved overtager ansvaret samt at WA ApS skal stå for administrationen.

      2. John gennemgik de arbejdsopgaver, der ville ligge i det for foreningen som værende;

        • Årlig opkrævning af leje for bådpladserne hos bådejerne

        • Betaling af 4 kvartalsregninger til By og Havn

        • Betaling af regninger for eventuelle reparationer m.v.

        • Administration af venteliste og pladstildeling

        • Salg/opladning af ”tally-kort” til el og vand på broen

      3. Tallykort kræver en computer med et installeret program. John viser administratior hvordan og hvad det kræver når vi når dertil.

      4. Derefter blev der spurgt til muligheden for at den nuværende bestyrelse i bådlauget, vil beholde opgaver i bådlauget. John svarede, at ingen fra bestyrelsen havde interesse i at forsætte, samt at de så det bedre, at adminstration af bådlauget lå hos grundejerforeningen, da der er en del overlap. Bl.a. skal grundejerforeningen alligevel godkende mange af bådlaugets beslutninger jf. deres vedtægter.

      5. Jf. bådlauget vedtægter skal bådene være forsikriet. Jf. John er der ikke fulgt op på dette f.s.v.a. medlemmerne.

      6. Der blev talt om reparation af tværbjælker på spunsen hvor forankringen ikke holder. Bestyrelsen spurgte John til råds, og John vurderede det til at skulle gøres på et tidspunkt, men ikke akut – uden at han ville stå for ansvar på udmeldingen. Bestyrelsen vil få en fagmand til at kigge nærmere på det.

      7. Heidi ville undersøge, hvad det ville koste grundejerforeningen at få WA til at admninistrere bådlauget, men skal først se hvad administration af Tallykort kræver. I øjeblikket køber bådejerne tallykort på 300 kr. pr. gang. Det blev talt om at sætte dette beløb op tli 500 kr. pr. kort, så administrationen minimeres.

      8. John vil indkalde til ektraordinær generalforsamling i bådlauget og få bådlauget nedlagt. Der fremgår dog i vedtægterne at opløsning skal vedtages på den årlige generalforsamlng.

    3. Renovering af flisebelægning

      1. Allan lagde ud med at fortælle, at han havde taget kontakt til Skanska, som i sin tid stod for opførelsen, som mener at sagen er forældet. Fliserne er nok anlagt i 2006 og bør have sat sig nu. Der kom forslag om, at få en advokat til at kigge på sagen. Flertallet mente, at dette ville være en unødig omkostning for foreningen, da det menes at ville give samme udfald.

      2. 4 brolæggere har været ude og kigge på opgaven. 3 har vendt tilbage med tilbud/overslag, dog med forskellige løsningsforslag. 1 har ikke ønsket at give tilbud, før at foreningen har haft en tekniker ude og kigge på problemet. De 3 tilbud/overslag blev sendt rundt, og gennemgået.

      3. Der var enighed i bestyrelsen om, at få en tekniker/rådgiver ud og kigge på problemet, så der kan komme mere klarhed over hvilke løsning, som er optimal for foreningen, samt også at minimere risikoen for, at der skal gøres igen efter en mindre årrække. Dertil for også at kunne få sammenlignelige tilbud fra de respektive brolæggere.

      4. Hertil var der tale om, at renoveringen ønskes udført over sommeren 2020. I den forbindelse skal der ligge sammenlignelige forslag, tilbud, samt løsningsforslag til finansieringen hvor G/F I-IV og E/F I, II, III og IV bidrager, klar til generalforsamlingen i foråret 2020.

      5. Peter ville tage fat i en kontakt han har i Rambøll og inddrage Jens, såfremt han kan være behjælpelig i sagen. Jens vil stå for at have dialogen med rådgiver. Allan har dialog med brolæggeren, som har lavet hullet i flisebelægningen, for at se på kvaliteten af opfyldningen.

    4. Forsikringer

      1. Karen fremlagde og sammenlignede nuværende forsikring Erhvervsansvar – ting-/personskade hos Alm. Brand med tilbud fra Gjensidige. Det store punkt var forsikring af bade- og bådbroen, som alm. Brand ikke længere vil forsikre.

      2. Dobbeltforsikring blev drøftet, idet de 4 ejerforeninger, alle har forsikret deres matrikel.

      3. Det blev vedtaget at tegne en bestyrelsesansvarsforsikring, og fortsat at beholde den gamle forsikring hos Alm. Brand – uden forsikring af bådbroen. Karen bekræfter dette overfor Willis.

      4. Bådejere som påfører skader på broanlægget kan pålægges erstatningspligt – jfr. nuværende vedtægter for Havneholmen Båd- og Brolaug.

      5. Træpromenadebroen er ikke brandforsikret pga. helt uacceptabel høj forsikringspræmie, og en enig bestyrelse besluttede derfor, at grundejerforeningen fremover er selvforsikret på træbroerne.

    5. Affaldscontainere i p-kælder

      1. Allan fremlagde problematikken, om at Skanska har bedt bestyrelsen om at få fjernet affaldscontainerne i p-kælderen. Allan har på kompetent vis henvist til mails/aftaler fra byggeriets godkendelse i 2008.

      2. Peter havde undersøgt og gennemgået bygningstegninger og kommunegodkendelser oppe på teknisk forvaltning, og det virkede ikke til, at der var den godkendelse af affaldsplads, som kommunen egentligt skulle have haft brugt til at godkende ibrugtagelse af bygningen.

      3. Pt. Gøres der ikke mere ved det, før bestyrelsen har hørt noget tilbage fra Skanska.

    6. Vintertjeneste Grøn Vækst

      1. Karen gennemgik det nye tilbud fra Grøn Vækst. Det samme tilbud og pris som sidste år. Hun gjorde opmærksom på, at der sidste år var brugt 108.000 kr. på saltning og snerydning, samt at der i år til og med d.d., er brugt 45.000 kr.

      2. Grøn Vækst kommer i nuværende aftale og salter når DMI varsler frost, og ikke kun når der er frost. Aftalen med Grøn Vækst kan blive billigere, såfremt den laves om til at der skal være frost førend de kommer ud. Bestyrelsen er uenige herom, hvorfor det blev besluttet at holde sig til nuværende aftale, hvor der saltes når DMI varsler.

      3. Der blev forslået besparelse, ved at droppe saltning og snerydning nede ved kajen. Dette var der enighed om ikke at gøre, da det ville være for stort en risici og ansvar for foreningen at sidde med, hvis nogle skulle komme til skade.

      4. En mindre bemærkning fra Karen til Heimstaden om, at der skal blive meldt bedre ud til deres beboerne, om at tage hensyn til beplantningen.

    7. Eventuelt

      1. Det blev informeret ud, at generalforsamling 2020 bliver afholdt d. 27. maj 2020 kl 17:30

      2. Dertil blev der ytret et ønske om, eventuelt at spare lidt på vinduespudsning ved eventuelt kun at pudse fra jord til og med 1. sal., da det menes at være der, det er mest nødvendigt. Dette forslag blev ikke vedtaget, da der menes at være ligeså meget brug for det fra 1. sal til tag – især i sommerhalvåret pga. edderkoppe- og spindelvæv problemer.

    8. Næste møde – tid og sted

      1. Næste bestyrelsesmøde er aftalt at være efter behov.