2010-11-09 Bestyrelsesmøde

Post date: Oct 9, 2015 8:52:08 AM

Dagsorden

    1. Orientering om de to skader og tiltag for at begrænse skaderne

    2. Muligheder for placering af ansvar

    3. Tiltag for at forebygge nye skader

    4. Økonomi, ekstraordinær opkrævning af fællesudgifter

    5. Beslutning om brug af ekstern hjælp i form af juridisk bistand og kloakmester

    6. Eventuelt

Tilstede

EF-I: Allan Odgaard, Søren Ebdrup, Inge Frydensberg, Jette Hanberg, Claus Rasmussen og Steffen Holm.

EF-II: Søren Ebdrup, Peter Knuthsen, Jens Kruse Mikkelsen, Morten Stald og Rie Bircherod Kristensen.

Referat

    1. Orientering om de to skader og tiltag for at begrænse skaderne

      1. Søren redgjorde for, at han og Allan havde fundet hensigtsmæssigt at holde et fællesmøde for de to bestyrelser, da udfordringerne efter de seneste oversvømmelser i parkeringskælderen den 11. september og 15. oktober 2010 var fælles for de to ejerforeninger.

      2. Den første oversvømmelse den 11. september 2010 skyldtes efter de foreliggende oplysninger, at Københavns Energis hovedkloakpumpe for hele Havneholmen ”var stået af” et par timer om natten. Da kloakvandet ikke blev pumpet væk fra Havneholmen, var det i stedet steget op i parkeringskælderen og nogle depotrum gennem ACO-drænristene midt i kørebanerne og gennem kloakdækslerne i depotgangene og i varmecentralerne.

      3. Den anden oversvømmelse den 15. oktober 2010 skyldtes efter de foreliggende oplysninger, at Københavns Energis hovedkloakledning under vejen var stoppet til mellem to brønde. Kloakvandet var igen steget op i parkeringskælderen på samme måde.

      4. I forbindelse med den seneste oversvømmelse var der blevet iværksat omfattende tiltag for at begrænse skaderne. Det var først og fremmest foranlediget af Essex (blok A og B), der havde fået kritik af deres lejere i forbindelse med den tidligere oversvømmelse. E/F Havneholmen I (blok D) ikke var involveret i beslutningstagningen på tidspunktet for skaden, idet Allan var ude at rejse. Søren, som er medlem af bestyrelsen for E/F Havneholmen I og bestyrelsesformand for E/F Havneholmen II (blok C), blev telefonisk bedt om at tage stilling til, om ejerforeningen ville tillade, at låsene i depotrummene i kælderen blev brudt op. Søren fik det indtryk, at dette skete med henblik på, at skaffe adgang til kloakdækslerne. Søren var således ikke på noget tidspunkt blevet orienteret om, at Datea/Ejendomsvirke agtede at iværksætte rydning af samtlige depotrum, opmagasinering i herunder indlejning af skibscontainere, fuldstændig registrering af indholdet i depotrummene eller, at dette fandt sted hen over en weekend, herunder i nattetimerne. Omkostningerne til disse tiltag for at begrænse skaderne skønnes at løbe op på i alt ca. 1 mio. kr. (svarende til 250.000 kr. pr. ejerforening).

      5. De to ejerforeningers forsikringsselskab har afvist at dække disse udgifter under bygningsforsikringerne. Det er over for Datea og Ejendomsvirke taget forbehold for at gøre krav gældende i forbindelse med iværksættelse af ikke-godkendte tiltag.

    2. Muligheder for placering af ansvar

      1. De foreløbige undersøgelser, som er foretaget sammen med kloakmester Poul Freitag, tyder på at der er tale om konstruktionsfejl i ejendommenes kloakanlæg, idet der tilsyneladende mangler en kontraklap eller anden indretning, som kan fungere som sikring mod tilbageløb fra den kommunale kloak, idet vores kloak skal kunne tåle det vandtryk, der opstår i den forbindelse.

      2. Da der formentlig er tale om en byggefejl, kan det komme på tale at stille krav om udbed-ring heraf – samt om refusion af udgifterne til begrænsning af skaderne – over for Skan-ska.

    3. Tiltag for at forebygge nye skader

      1. Der var enighed om, at de to formænd ved fremtidige, lignende skader kan iværksætte uopsættelige tiltag for at stoppe kloakvandet, men at rengøring af kælderen og eventuel rydning af depotrum skal godkendes på et ekstraordinært bestyrelsesmøde, inden der sættes noget i gang.

    4. Økonomi, ekstraordinær opkrævning af fællesudgifter

      1. Ejerforeningernes likviditet er presset på grund af de ekstraordinære udgifter og på grund af, at kommunen opkræver betaling for varme halvårsvis, mens beboerne betaler kvartalsvis.

      2. Søren orienterede om, at han for Ejerforeningen Havneholmen II (blok C) har bedt Datea om at hæve acontovarmebetalingen med 1o procent fra næste opkrævning. Bestyrelsen for denne ejerforening besluttede samtidig at forhøje fællesudgifterne fra næste opkrævning med 40 kr. pr. fordelingstal pr. år.

      3. Bestyrelsen for Ejerforeningen Havneholmen I (blok D) besluttede også at forhøje fællesudgifterne fra næste opkrævning med 40 kr. pr. fordelingstal pr. år.

    5. Beslutning om brug af ekstern hjælp i form af juridisk bistand og kloakmester

      1. Bestyrelserne godkendte, at der antages ekstern advokat- og kloakmesterbistand til brug for placering af ansvaret for de to oversvømmelser, både med hensyn til udbedring af en eventuel konstruktionsfejl og betaling af udgifterne til skadesbegrænsning. Det skønnes, at udgifterne til kloakmesteren vil være på ca. 10.000 kr., og at udgifterne til advokat frem til og med mødet med Skanska vil være i størrelsesordenen 15.000 kr.

      2. Der var enighed om, at Allan repræsenterer begge ejerforeninger i forhold til advokaterne.

    6. Eventuelt

      1. Allan orienterede om, at han holder møde med Ejendomsvirke den 10. november 2010 om de servicekontrakter, som Ejendomsvirke har indgået, i forhold til vores opsigelse af driftskontrakten med Ejendomsvirke.

      2. Eventuelle initiativer i forhold til kontrakten med Datea er midlertidigt sat i bero.