Vedtægter E/F II
Senest opdateret med ændringer vedtaget på generalforsamling 8. april 2025
Senest opdateret med ændringer vedtaget på generalforsamling 8. april 2025
1.1 Foreningens navn er ”Ejerforeningen Havneholmen II” beliggende Havneholmen 32-36, 1561 København V.
1.2 Ejerforeningens hjemsted er Københavns Kommune
2.1 Ejerforeningens formål er at eje og administrere alle fællesanliggender i og tilhørende ejendommen på matrikel nummer 1686, Udenbys Vester Kvarter, ejerlejlighederne 1-38, herefter benævnt ejendommen. Der henvises til bilag 1, kortbilag, kældersnit, hvoraf der fremgår hvad der er fællesareal for Blok C (nærværende ejerforening) og bilag 2, terrænsnit.
2.2 Ejerforeningen er forpligtet til at være medlem af Grundejerforeningen I-IV og (den overordnede) Grundejerforeningen Havneholmen og repræsenterer i denne forbindelse Ejerforeningens interesser.
2.3 Ejerforeningen er således berettiget og forpligtet til i overensstemmelse med nærværende vedtægt at opkræve fællesbidrag og betale fællesudgifter samt tegne forsikringer og sørge for drift af de under § 2.1 angivne fælles områder, herunder eventuelle ledninger i jord samt foretage fornøden renholdelse, renovation, vedligeholdelse og fornyelse.
3.1 Som medlemmer af ejerforeningen er samtlige ejere af ejerlejligheder i ejendommen.
3.2 Enhver ejerlejlighedsejer er forpligtet til at være medlem af foreningen. Medlemspligten indtræder på overtagelsesdagen. Medlemskabet af foreningen og ejendomsretten til ejerlejligheden skal stedse være sammenhørende.
3.3 Den nye ejer kan dog tidligst udøve stemmeretten når ejerforeningen skriftligt hat modtaget underretning om ejerskiftet.
3.4 Den tidligere ejers medlemskab ophører samtidig med den nye ejers indtræden, men den tidligere ejers forpligtelser over for ejerforeningen ophører dog først når den nye ejers skøde er endeligt tinglyst uden præjudicerende bemærkninger og når samtlige eventuelle forpligtelser og restancer pr. overtagelsesdagen er opfyldt og betalt.
3.5 Den ti enhver tid værende ejer af en ejerlejlighed under ejerforeningen indtræder i den tidligere ejers rettigheder og forpligtelser over for ejerforeningen og hæfter således bl.a. for den tidligere ejers restance til foreningen af enhver art og til enhver tid.
Såfremt et medlem er tilmeldt en elektronisk postkasse (såsom e-boks), har oplyst sin e-mailadresse til bestyrelsen/administrator eller selv kommunikerer med bestyrelsen/administrator via e-mail, kan al korrespondance mellem medlemmet og foreningen ved dennes bestyrelse og administrator foregå per e-mail samt ved filer vedhæftet e-mail eller tilknyttet e-mail i form af link til foreningens hjemmeside eller andre hjemmesider. Det gælder uanset andet måtte være angivet i andre bestemmelser i vedtægten.
Ved korrespondance forstås blandt andet; indkaldelser til generalforsamlinger med bilag i henhold til vedtægterne (årsregnskaber, budgetter, forslag, m.v.), vand-/varmeregnskaber, opkrævninger, påkrav af enhver art (herunder påkrav om betaling af restancer til foreningen og inkassopåkrav) og varslinger (herunder varsling om adgang til lejligheden).
Uanset ovennævnte bestemmelser skal korrespondance ske med almindelig post, såfremt lovgivningen stiller krav herom eller såfremt et medlem udtrykkeligt skriftligt har anmodet herom.
Det enkelte medlem er ansvarlig for, at administrator har den til enhver tid gældende e-mailadresse til medlemmet, og at den pågældende e-mailadresse kan modtage e-mail fra administrator og bestyrelsen. Hvis medlemmet skifter e-mailadresse, skal medlemmet straks orientere administrator herom. Korrespondance skal anses for fremkommet til medlemmet, når korrespondance er afsendt til den senest af medlemmet oplyste e-mailadresse. Hvis medlemmet ikke opfylder sine forpligtelser, bærer medlemmet selv ansvaret for, at korrespondance ikke kommer frem til medlemmet. Administrator eller foreningen kan ikke holdes ansvarlig herfor.
Bestyrelsen, administrator og medlemmerne er, uanset ovenstående bestemmelser berettiget til at give alle former for meddelelser med almindelig post.
Alle underskrifter, som er omtalt i disse vedtægter, kan udføres med anerkendte digitale underskrifter.
4.1 Medlemmerne hæfter subsidiært, personligt og pro rata efter ejerlejlighedernes fordelingstal for ejerforeningens forpligtelser over for tredje mand.
5.1 Generalforsamlingen er ejerforeningens øverste myndighed.
5.2 De af bestyrelsen trufne afgørelser kan af ethvert medlem, hvem afgørelsen vedrører, indbringes for generalforsamlingen.
5.3 Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved stemmeflerhed efter fordelingstal, dog således at det samlede fordelingstal, som fremgår af til sin tid lyste fortegnelse, tillægges 60. Ud fra den nuværende foreløbige fortegnelse over ejerlejlighederne bliver nævneren således 3265+60, eller 3325, i relation til stemmeafgivelse, jf. nærmere § 7.5.
5.4 Til beslutning om væsentlige forandring af fælles bestanddele og tilbehør eller om salg af væsentlige dele af disse eller om ændring i denne vedtægt kræves dog, at 2/3 af de stemmeberettigede, såvel efter antal som efter fordelingstal stemmer herfor. Såfremt forslaget uden at være vedtaget efter denne regel har opnået tilslutning fra mindst 2/3 af de fremmødte stemmeberettigede såvel efter antal som efter fordelingstal, afholdes ny generalforsamling inden 4 uger, og på den kan forslaget – uanset antallet af fremmødte – vedtages med 2/3 af de afgivne stemmer efter antal og fordelingstal.
6.1 Hvert år afholdes inden udgangen af april måned ordinær generalforsamling.
6.2 Dagsordenen for denne skal som minimum indeholde følgende punkter.
Valg af dirigent
Aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år
Forelæggelse til godkendelse af revisorpåtegnet årsregnskab
Forelæggelse til godkendelse af budget
Forslag fra bestyrelse eller medlemmer
Valg af formand for bestyrelsen
Valg af andre medlemmer til bestyrelsen
Valg af suppleanter
Valg af revisor
Eventuelt
6.3 Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen eller foreningens revisor finder anledning dertil, eller når mindst ¼ af ejerforeningens medlemmer efter antal eller efter fordelingstal begærer det, eller når en tidligere generalforsamling har besluttet det.
6.4 Deltagere i ordinære og ekstraordinære generalforsamlinger kan deltage på en digital platform (videolink), hvis der er særlige grunde til det. Det kan være hvis deltageren for eksempel er bortrejst eller syg. Der kan kun anvendes den eller de platforme, som bestyrelsen anviser.
7.1 Ordinær generalforsamling indkaldes af bestyrelsen eller via administrator med et varsel på mindst 3 uger.
7.2 Indkaldelsen skal angive tid og sted for generalforsamlingen samt dagsorden. Forslag der agtes stillet på generalforsamlingen skal fremgå af indkaldelsen. Med indkaldelsen skal følge det reviderede regnskab.
7.3 Ekstraordinære generalforsamlinger indkaldes af bestyrelsen/administrator med et varsel på minimum 14 dage.
8.1 Ethvert medlem har på den ordinære generalforsamling ret til at få et angivet emne behandlet af generalforsamling. Begæring om at få et emne behandlet af den ordinære generalforsamling må være indgivet senest 2 uger før generalforsamlingen. Såfremt et forslag modtages rettidigt, udsender bestyrelsen forslaget til medlemmerne senest 1 uge før generalforsamlingen afholdes.
8.2 Stemmeberettigede på generalforsamlingen er ejerne af ejerlejlighederne i ejendommen i forhold til fordelingstal. Stemmeretten kan udøves af et medlems ægtefælle eller af en myndig person, som har fået skriftlig fuldmagt dertil.
9.1 Generalforsamlingen vælger selv sin dirigent.
9.2 I en af bestyrelsen autoriseret protokol optages en kort beretning om forhandlingerne på generalforsamlingen. Beretningen underskrives af dirigenten og formanden for bestyrelsen. Kopi af beretningen udsendes til medlemmerne senest 4 uger efter generalforsamlingen.
10.1 Bestyrelsen vælges af generalforsamlingen og består af 5-7 medlemmer. Desuden vælges 2 suppleanter. Valgbare som formand, medlemmer af bestyrelsen og som suppleanter er kun ejerforeningens medlemmer, disses ægtefæller/samlevere samt myndige husstandsmedlemmer.
10.2 Den samlede bestyrelse er på valg hvert år.
10.3 Såfremt et bestyrelsesmedlem afgår i valgperioden, indtræder en suppleant i bestyrelsen, indtil næste ordinære generalforsamling.
10.4 Bestyrelsen skal udarbejde en forretningsorden, der fastsætter bestemmelser om bestyrelsens udførelse af sit hverv.
10.5 Bestyrelsen vælger en næstformand i sin midte. I tilfælde af forfald virker næstformanden som formand. Der udpeges desuden en sekretær.
11.1 Bestyrelsen har ledelsen af ejerforeningens anliggender.
11.2 Det påhviler bestyrelsen at sørg for god og forsvarlig varetagelse af ejendommens fælles anliggender, herunder betaling af fællesudgifter, tegning af sædvanlige forsikringer (herunder brandforsikring og kombineret grundejerforsikring, tegning af bestyrelsesansvarsforsikring), renholdelse, vedligeholdelse og fornyelse i det omfang, sådanne foranstaltninger efter ejendommens karakter må anses for påkrævet. Bestyrelsen fører forsvarligt regnskab over de på fællesskabets vegne afholdte udgifter og oppebårne indtægter, herunder de af ejerne afkrævede bidrag til fælles udgifter. Bidragene afkræves med passende varsel. Bestyrelsen udarbejder ligeledes budget for fællesudgifter over kommende år.
11.3 Bestyrelsen skal antage en administrator til bistand ved varetagelse af ejendommen daglige drift.
12.1 Bestyrelsen indkaldes af formanden eller i hans forfald af næstformanden, så ofte anledning findes at foreligge, samt når et flertal af medlemmer i bestyrelsen begærer det.
12.2 Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når et flertal af bestyrelsesmedlemmerne er til stede, hvoraf det ene skal være formanden eller næstformanden.
12.3 Beslutninger træffes af de mødende bestyrelsesmedlemmer ved simpel stemmeflerhed. Står stemmerne lige, gør formandens eller i hans forfald næstformandens stemme udslaget.
12.4 Bestyrelsen udarbejder referat af bestyrelsesmødet. Referatet godkendes ved digital underskrift.
12.5 Deltagere i bestyrelsesmøder kan deltage på en digital platform (videolink), hvis der er særlige grunde til det. Det kan være hvis deltageren for eksempel er bortrejst eller syg. Der kan kun anvendes de platforme, som bestyrelsen anviser.
13.1 Ejerforeningen tegnes af et flertal af bestyrelsesmedlemmerne i forening, hvoraf den ene skal være formanden eller næstformanden.
14.1 Ejerforeningens regnskab revideres af en revisor, der vælges af generalforsamlingen. Når det begæres af minimum ¼ af ejerforeningens medlemmer efter antal eller efter fordelingstal, skal revisor være statsautoriseret revisor.
14.2 Udgået
14.3 Revisor er på valg hvert år. Genvalg kan finde sted.
14.4 I forbindelse med sin revision skal revisor undersøge, om forretningsgangen er betryggende. Revisor har adgang til at efterse alle regnskabsbøger og beholdninger og kan fordre enhver oplysning, som kan have betydning for udførelsen af sit erhverv.
14.5 Der føres en revisionsprotokol. I forbindelse med sin beretning om revision af et årsregnskab skal revisor angive, hvorvidt han finder forretningsgangen betryggende. Hver gang indførsel i revisionsprotokollen er sket, skal den fremlægges på førstkommende bestyrelsesmøde og de tilstedeværende medlemmer af bestyrelsen med deres underskrift bekræfte, at de har gjort sig bekendt med indførelsen.
15.1 Ejerforeningens regnskabsår er kalenderåret.
15.2 Det vedtagene regnskab underskrives af bestyrelsen og påtegnes af revisor
16.1 Ejerforeningen skal, bortset fra en rimelig driftskapital, ikke oparbejde nogen formue, men i økonomisk henseende alene hos medlemmerne opkræve de nødvendige bidrag til at bestride ejerforeningens udgifter. Bemærk dog §19.
16.2 Det kan dog på en generalforsamlingen 2/3-dels majoritet vedtages, at der skal ske henlæggelse til bestemte formål, for eksempel fornyelser og øvrige istandsættelser, og det kan på generalforsamlingen vedtages, at ejerforeningen optager lån.
16.3 Ejerforeningens kontante midler skal være anbragt i et anerkendt pengeinstitut eller i børsnoterede stats- eller realkreditobligationer med maksimal restløbetid på 3 år. Dog skal det være administrator tilladt at have en kassebeholdning af en størrelse som er nødvendig for den daglige drift.
17.1 Bestyrelsen udarbejder hvert år et budget, der viser ejerforeningens fremtidige forventede udgifter og indtægter.
17.2 Til dækning af ejerforeningens udgifter betaler medlemmerne hvert kvartal i forhold til de for ejerlejlighederne fastsatte fordelingstal fællesbidrag, hvis størrelse fastsættes af bestyrelsen på grundlag af det på den årlige generalforsamling godkendte driftsbudget. Der kan først afkræves et medlem bidrag til ejerforeningen når den pågældende ejerlejlighed er afleveret egnet til ibrugtagning.
17.3 I tilfælde af uforudsete nødvendige udgifter er bestyrelsen bemyndiget til at opkræve ekstraordinære bidrag for medlemmerne. Sådanne ekstraordinære bidrag må inden for et kalenderår ikke uden godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling samlet overstige 25% af det på sidste generalforsamling fastsatte årlige bidrag baseret på det af generalforsamlingen godkendte driftsbudget.
17.4 Udover fællesbidraget betaler den enkelte ejerlejlighed udgifterne i forbindelse med levering af varme, varmt vand, forbrugsvand og el efter forbrug. Opkrævning, der foretages i rater, sker enten direkte til forsyningsselskabet eller via ejerforeningen. Tilsvarende opkræves forsikringspræmie, renovation og lignende via ejerforeningen. Ejerforeningen skal (i det omfang der ikke sker direkte afregning fra forsyningsselskabet og forsyningsselskabet ikke udarbejder regnskab over de enkelte medlemmers forbrug) udarbejde et sådant.
17.5 Parkeringskælder: Parkeringskælderejerlejligheden (idet følgende kaldet parkeringskælderen) har fordelingstal 0/0 i forhold til ejerforeningsudgifter. Til gengæld afholder ejeren af parkeringskælderen en række udgifter jf. nedenfor
Parkeringskælderejerlejligheden (i det følgende kaldet parkeringskælderen) har fordelingstal 0/0 i relation til ejerforeningsudgifter. Til gengæld afholder ejeren af parkeringskælderen en række udgifter, jf. nedenfor.
Ejeren af parkeringskælderejerlejligheden har stemmeret svarende til et fordelingstal på 60.
Det tilstræbes, at udgifter vedrørende parkeringskælderen i videst muligt omfang adskilles fra ejerforeningens øvrige drifts- og vedligeholdelsesudgifter. Hvis f.eks. hele ejerforeningen, herunder parkeringskælderen, er forsikret, skal den del af præmien, der kan henføres til parkeringskælderen, specificeres og betales af ejeren af parkeringskælderejerlejligheden.
Ejeren af parkeringskælderen skal således selv afholde samtlige drifts-, vedligeholdelses- og fornyelsesudgifter vedrørende kælderen, herunder el, belysning, vand, varme, renholdelse, fejning, udskiftning af installationer, reparationer og lignende, for så vidt angår den del, der ikke er udlagt som fællesareal for enten ejerforeningen eller grundejerforeningen, jf. bilag 1 og 2 , hvor fællesarealer er afmærket. Der henvises i øvrigt til tillæg til vedtægterne for Grundejerforeningen Havneholmen I-IV pkt. B angående grundejerforeningens vedligeholdelsesforpligtelse med hensyn til dæk over parkeringskælderejerlejlighederne, vedligeholdelse af isolering m.v.
Derudover er ejeren af parkeringskælderen forpligtet til at bidrage til kontingentet til den overordnede grundejerforening – Grundejerforeningen Havneholmen. Parkeringskælderejerlejlighedens bidrag er fastsat til årligt kr. 2.500,00. Dette beløb forhøjes hvert års 1. januar, første gang 1. januar 2009, med udviklingen i nettoprisindekset. Nettoprisindekset januar 2008 danner basis for fremtidige forhøjelser af beløbet.
For så vidt angår ejerforeningens beboelsesdel skal denne afholde udgifterne til f.eks. elevatordrift til og fra kælderen, idet der også i denne er teknikrum, depotrum m.v., ligesom ejerforeningen skal afholde vedligeholdelsesudgifter for så vidt angår de dele af parkeringskælderejerlejligheden, som naturligt indgår i en ejerforenings brug, herunder f.eks. vedligeholdelsen af bærende vægge og den side af loftet, der vender ind mod ejerforeningens stueetager, nedkørselsrampe (en forholdsmæssig andel) og elevatorhuse. Ejerforeningen afholder ligeledes vedligeholdelsesudgifter for så vidt angår de dele af kældergulvet, der alene anvendes af ejerforeningen og dens medlemmer, f.eks. pulterrum etc.
I tilfælde af uenighed om fordeling af udgifter afgøres tvisten bindende for parterne af en sagkyndig, som skal være jurist og kyndig inden for ejendomsadministration. Den sagkyndige udpeges af Sø- og Handelsretten i København eller – hvis denne ret ikke ønsker at medvirke – af Ejendomsforeningen Danmark.
Der kan ikke i ejerforeningen træffes beslutninger, som vedrører parkeringskælderejerlejligheden, herunder hindrer eller fordyrer anvendelsen af denne, medmindre der foreligger samtykke fra parkeringskælderejerlejligheden.
Nærværende pkt. 17.5 kan ikke ændres uden samtykke fra ejeren af parkeringskælderejerlejligheden.
18.1 Til sikkerhed for betaling af fællesbidrag og i øvrigt for enhver forpligtelse, som det enkelte medlem måtte få overfor ejerforeningen, herunder udgifterne ved et medlems misligholdelse, vil nærværende vedtægter være at tinglyse som pantstiftende med 1. Prioritet på hver enkelt lejlighed for et beløb på kr. 43.000,00, skriver firtitretusinde 00/100.
18.2 Pantstiftelsen tjener ejerforeningen til sikkerhed for den til enhver tid værende gæld til ejerforeningen, uanset om nuværende eller tidligere medlemmer måtte hæfte personligt derfor. Ved overdragelse af en ejerlejlighed indtræder ejeren uden videre i samtlige forpligtelser i henhold til pantstiftelsen. Opnås der ved en eventuel tvangsauktion over en ejerlejlighed ikke dækning til pantstiftelsen, har auktionskøber pligt til efter påkrav fra administrator og bestyrelsen på ny at lade ejerforeningsvedtægterne tinglyse pantstiftende som ovenfor anført.
18.3 Ved fremsættelse af skriftligt påkrav som følge af for sen betaling af pligtige ydelser til ejerforeningen er ejerforeningen berettiget til at opkræve et gebyr på kr. 200,00 + 2% af det skyldige beløb ud over kr. 1.000,00. Det pågældende beløb pristalreguleres med udviklingen i nettoprisindekset med basis 1. Januar 2009. I de tilfælde, hvor ejerforeningen skrider til retsforfølgning mod et medlem i henhold til nærværende paragraf, skal udskrift af ejerforeningens regnskab og et af ejerforeningen vedtaget budget være tilstrækkeligt bevis for gældens størrelse og forfaldsdagens indtræden, således at dette kan danne grundlag for tvangsfuldbyrdelse. Nærværende pantstiftende bestemmelse har derfor karakter og funktion som et skadesløsbrev, og bestemmelsen kan derfor danne grundlag for foretagelse af udlæg. I henhold til retsplejelovens §478, stk. 1, nr. 6.
19.1 Ejerforeningens generalforsamling kan beslutte ved simpelt flertalt efter antal og efter forholdstal, at der til betaling af de fælles udgifter oprettes en opsparing til vedligehold (kaldet en grundfond).
19.2. Beløbet som ejerne skal indbetale beregnes som en %-del af det normale bidrag til foreningen og betales i rater sammen med opkrævning af det normale bidrag. Størrelsen af %- delen fastsættes ved simpelt flertal efter antal og efter forholdstal på en generalforsamling.
19.3. Anvendelse af midler i grundfonden kan kun ske efter beslutning på generalforsamling.
19.4. Indestående, indgående og udgående midler til/fra grundfonden skal kunne aflæses af det årlige regnskab og budget til den ordinære generalforsamling.
20.1 Den indvendige vedligeholdelse, forbedring og modernisering af den enkelte ejerlejlighed påhviler de enkelte ejerlejlighedsejere.
20.2 Ved indvendig vedligeholdelse og modernisering forstås såvel maling, hvidtning og tapetsering som vedligeholdelse af gulve, træværk, murværk og puds, som den indvendige side af døre og vinduer. Som alt lejlighedens udstyr, herunder elektriske installationer, gas- og vandhaner, nøgler og låse, radiatorer, radiatorventiler og sanitetsinstallationer som tilgangs- og afløbsrør ud til faldstammerne samt al vedligeholdelse og modernisering i lejligheden, som ikke direkte vedrører fællesejendommen. Den enkelte ejer forestår selv for egen regning pudsning af vinduer -også udendørs.
20.3 Såfremt ejerforeningen efter godkendelse på en generalforsamling foranstalter udført udvendig vedligeholdelses- eller moderniseringsarbejde, hvor det efter ejerforeningens skøn findes nødvendigt eller hensigtsmæssigt, at der samtidig hermed udføres følgearbejder i den enkelte ejerlejlighed, er den enkelte ejerlejlighedsejer forpligtet til at lade disse udføre.
20.4 Hvis en ejerlejlighed groft forsømmes, kan bestyrelsen kræve fornøden vedligeholdelse og istandsættelse foretaget inden for en fastsat frist. Efterkommer bestyrelsens krav ikke, kan bestyrelsen sætte den pågældende ejerlejlighed i stand for ejerlejlighedsejerens regning og om fornødent søge fyldestgørelse i ejerforeningens pant. Om nødvendigt kan bestyrelsen forlange, at det pågældende medlem fraflytter lejligheden, så længe istandsættelse pågår.
20.5 Enhver ejerlejlighedsejer er pligtig at give de af bestyrelsen udpegede håndværkere adgang til sin ejerlejligheder eventuel terrasse/altan, når dette er påkrævet.
20.6 For så vidt angår udgifter til vedligeholdelse af parkeringskælder respektive beboelsesdel henvises til pkt. 17.5.
21.1 Et medlem er berettiget til at ændre, modernisere og forbedre sin ejerlejlighed, herunder flytte eller fjerne ikke bærende skillerum, i det omfang det ikke er til gene eller medfører udgifter for medejere. Hertil nødvendige rørgennemføringer eller lignende kan dog kun gennemføres med skriftligt samtykke fra de ejerlejlighedsejere, der berøres heraf. Bestyrelsen/generalforsamlingen kan bestemme, at en ejerlejlighedsejer skal være pligtig at finde sig i rørføringer m.v., mod erstatning for midlertidig eller varig gene.
21.2 Såfremt ejeren af en ejerlejlighed, der berøres, kræver det, kan samtykket betinges af, at det medlem, der ønsker arbejdet udført, stiller sikkerhed fra anerkendt pengeinstitut for opfyldelse af samtlige forpligtelser i forbindelse med det godkendt arbejdes udførelse.
21.3 Medlemmet er pligtig at indhente og bekoste samtlige fornødne tilladelser og godkendelse fra bygningsmyndigheder eller andre og dokumentere dette over for ejerforeningen.
21.4 Der må ikke foretages udvendige forandringer af farver eller materialer, idet hensigten er, at den samlede bebyggelse fremstår ensartet.
22.1 Udøvelse af erhverv fra ejerlejligheden kan ske i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lokalplan og eventuelle af lovgiver/myndigheder fastsatte bestemmelser.
23.1 Medlemmet og de personer der opholder sig i medlemmets ejerlejlighed, må nøje efterkomme de af bestyrelsen (eller generalforsamlingen) fastsatte ordensregler.
23.2 Medmindre andet særskilt vedtages, er det tilladt at holde almindelige husdyr i mindre omfang, såfremt husdyret ikke er til væsentlig gene for andre ejerlejlighedsejere.
24.1 Udgået.
24.2 Ejere af ejerlejligheder, hvortil der er adgang til altan/terrasse i konstruktion direkte fra ejerlejligheden (dog ikke niveaufri), har enebrugsret til den ud for lejligheden værende altan/tagterrasse og er forpligtet til løbende at vedligeholde overflader, herunder med maling og træbeskyttelse. Endvidere er de pågældende ejere forpligtet til at foretage oprensning af afløb under trægulv. Vedligeholdelsen omfatter tillige afskærmninger og hegn. Afskærmninger/hegn skal enten være som oprindeligt udført af Skanska Bolig A/S, alternativt med de ændringer, der måtte blive godkendt af ejerforeningen. Udvendig vedligehold af vinduer og terrassedøre skal udføres af ejeren efter bestyrelsens anvisning
24.3 Såfremt en ejer af en ejerlejlighed, hvortil der er enebrugsret til altan/tagterrasse i konstruktion, ikke har vedligeholdt sin terrasse/altan/tagterrasse på et i henhold til bestyrelsen acceptabelt niveau, kan bestyrelsen pålægge ejeren at udføre det pågældende arbejde. Såfremt arbejdet ikke er gennemført senest 4 uger efter påbuddet, kan bestyrelsen for den pågældende ejers regning foranledige arbejdet udført.
24.4 Det er ikke tilladt at opsætte markiser eller lukke altaner, overdækkede terrasser eller lignende uden bestyrelsens samtykke, og de til enhver tid værende ejere er forpligtet til at følge retningslinjer, som fastsættes af generalforsamlingen respektive bestyrelsen i så henseende.
25.1 Til den enkelte beboelsesejerlejlighed hører et depotrum efter nærmere anvisning. Depotrummene bliver etableret på fællesarealer i kælderen. Ejerforeningen har vedligeholdelsespligten af de pågældende depotrum og belysningen i disse.
26.1 Den til enhver tid værende ejer er berettiget til at udleje sin lejlighed til tredjemand. Der må dog aldrig ske udlejning til et antal personer, der overstiger antallet af rum i lejligheden.
26.2 Udlejning af en ejerlejlighed skal ligeledes skriftligt meddeles til bestyrelsen med oplysning om ejerens nye adresse samt lejers navn.
27.1 Hvis et medlem væsentligt misligholder sine forpligtelser i henholdvis nærværende vedtægt, eller gør vedkommende skyldig i forhold svarende til sådanne, som efter lejelovens bestemmelser berettiger en udlejer til at ophæve eller opsige et lejemål, kan bestyrelsen forlange, at det pågældende medlem og medlemmets husstand fraflytter sin lejlighed med 3 måneders varsel til den 1. I en måned.
27.2 Bestyrelsen er om fornødent berettiget til at udsætte medlemmet af ejerlejligheden med fogedens bistand.
28.1 Påtaleberettiget er ejerforeningen ved dennes bestyrelse og enhver ejerlejlighedsejer under foreningen.
29.1 Nærværende vedtægter for Ejerforeningen Havneholmen II begæres tinglyse servitutstiftende med 1.prioritet for kr. 43.000,00 i hver ejerlejlighed på ejerlejlighederne 1-38 på del af udmatrikuleret areal Udenbys Vester Kvarter, København.
29.2 Med hensyn til hovedejendommen og ejerlejlighedernes påhvilede servitutter og byrder henvises til ejendommens og ejerlejlighedernes blade i tingbogen.